Almanya Şartlı Kabul Veren Üniversiteler için Temel Bilgiler

Almanya Şartlı Kabul Veren Üniversiteler için Lisans düzeyi başvurular ya doğrudan üniversitenin kendisine ya da Uni-Assist kurumu aracılığıyla yapılmaktadır. Uni-Assist Türkiye’de elde ettiğiniz üniversite giriş yeterliliğinizin Almanya’daki denkliğini veren kurumdur. Bu kurumun dosya işlem süresi ortalama 4-6 hafta arasındadır. Kış sömestr başvuruları genelde 15 Ocak, yaz sömestr başvuruları ise genelde 15 Temmuz’da sona ermektedir. Başvuruların zamanında olabilmesi açısından en az 2 ay önceden belgeleri hazır etmek önemlidir. Bu tarihler içinde başvuru yapılırsa Almanya’da şartlı kabul veren üniversitelerde okumak mümkün olacaktır.

 

Almanya Şartlı Kabul Veren Üniversiteler İçin Gerekli Belgeler

1-Lise Diploması ve Transkripti

2-ÖSYS Sonuç ve Yerleştirme Belgeleri*

*Türkiye’de hangi alana yerleşti iseniz Almanya’da da o alana benzer bölümlere başvurabilirsiniz.

Gerekli belgeler eğer zaten üniversite mezunu iseniz değişkenlik gösterecektir.

 

Şartlı Kabul

NC şartı (giriş kısıtlaması) olmayan birçok bölüm için henüz yeterli dil sertifikanız olmasa bile şartlı kabul imkanı bulunmaktadır. Daha sonra dil sertifikaları tamamlanıp, ki bu genelde B2 veya C1 dil seviyesidir, okula başlanabilmektedir. Dil kursu sunan üniversiteler olduğu gibi özel kurslardan da faydalanılabilinir.  Kurumumuz da B1 seviyesi dahil olacak şekilde online dil kursu hizmeti sunmaktadır.

NC şartı olan bölümlerde ise rekabetten ötürü dil sertifikası olmadan şartlı kabul almak her zaman mümkün olmamaktadır.

Almanya’da puan şartı olmadan okunabilecek bazı bölümler: Psikoloji, Informatik, Moleküler Biyoloji, Iktisat, Ekonomi, Makina Mühendisliği, Uzay Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Siber Güvenlik, Uluslararası Ticaret, Mimarlık, Robotik ve daha birçok alan…

 

Hangi Bölümleri Okuyabilirim?

Türkiye’de kabul aldığınız bölüm hangisi ise Almanya’da o alana yakın bölümlere yerleşebilirsiniz. Bunlar 4 sınıfta incelenmektedir.

Sağlık ve Biyoloji Bölümleri: Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Veterinerlik, Biyokimya ve Biyoloji

Ekonomi Bölümleri: Ekonomi, İşletme, İktisat

Sosyal Bölümler: Hukuk, Psikoloji, Dil bölümleri ve diğer sosyal bölümler

Fen ve Matematik Bölümleri: Biyoloji ve Biyokimya harici Fen ve Matematik bölümleri, İnformatik, Mühendislik

Siz de istediğiniz programın hochschulkompass.de veya daad.de sitelerinden araştırabilir ve o bölümün ve üniversitenin tüm detaylarını öğrenebilirsiniz.

Share